Dancehall moves: Zip it up

Dancehallissa tanssimovet syntyy usein hyvin arkisista asioista. Lähes aina moven takana on tarina. Masteroidakseen liikkeen fiiliksen ja tekniikan hyvin, parasta on päästä oppimaan muuvi sen kehittäjältä tai jos tämä ei mahdollista, joltain joka on itse oppinut sen suoraan liikkeen keksijältä. Näin ei synny rikkinäisen puhelimen efektiä ja tyyli karkaa liian kauan alkuperäisestä. Nykyään on onneksi ja epäonneksi myös youtube, mutta usein videolla näytetään vain osa liikkeestä, tai vain yksi versio ja fiilistä ja selitystä ei ole niin helppoa videosta napata.

Itse treenatessani yritän palauttaa mieleen mahdollisimman tarkasti mielikuvan moven kehittäjästä tanssimasta sitä= Tavoite, miltä olisi tarkoitus näyttää. Sitten siirrän itseni ko. tanssijan tilalle mielessäni. Mielikuvia voi myös treenata tanssimatta missä ja milloin vaan. Mielikuvaharjoittelu on tehokas keino tavoitteeseen pääsyyn, myös tanssissa. Ensi kerralla kun treenaat, kokeile miettiä ensin, minne pyrit, miltä lopputuloksen tulisi näyttää?

Alla Bubblin’ Crew:n Zuzan ja Sophia kertovat miksi Zip it up miellyttää ja tanssivat sitä videolla itse Boysie Rosesin kanssa, joka tanssi legendaarisen dancehall-ikonin Mr. Boglen kanssa samassa crewissä.

Zuzan: Zip it up on tavallaan simppeli old skool-muuvi, mutta vaatii paneutumista ja lantion käyttöä. Sitä voi tanssia monella tapaa stailaten: jotkut vetää tosi isosti ja laajasti,  itseäni miellyttää vähäeleisempi, tiukempi fiilistely.

Sophia: Zip it up kuvastaa hyvin dancehall-movejen monimerkityksellisyyttä, ja sitä miten movet rakentuu usein hyvin arkisista asioista. Liikkeenä tuntuu sairaan hyvältä kropassa kun vaan antaa mennä.

Katso kun itse Bogle vetää Zip it upia tässä

Boysie Roses (Black Roses crew) opettaa Zip it upia Helsingissä, Zuzan ja Sophia eturivissä.

kuva-6
Kuvassa allekirjoittanut mietteliäänä Zuzanin kanssa Roses cornerissa, Black Roses crewin kotinurkalla pitämässä paussia We are the Dance-videon kuvauksissa.

1016466_10151982439567833_1529252402_n

Hyviä ja inspiroivia treenejä kaikille!

toivoo,

Meri-Tuuli “Breezes”

 

UA-88668597-1