Jamaikanterveiset!

Dhq Netta tuli juuri Kingstonista parin viikon treenireissulta. Kyselin pikaiset kuulumiset – lisää kuulette sunnuntaina 29.1. Jamaikantuliaisia-workshopissa, jossa Netta opettaa mimmityyliä ja Dhq Wili eli Wilma jäbämoveja. Paikkoja on vielä, tervetuloa nappaamaan uusimmat movet, biisit ja tunnelmat!

16358115_10154516927813019_2080304335_o

Tyypillinen päiväsi Kingstonissa?

Aamupäivällä yleensä chillattiin, otettiin vähän aurinkoa tai käytiin kaupassa tai hengailtiin (sometettiin!). Päivällä oli treenit. Alkuillasta tultiin himaan, safkaa & suihkuun. Ysin aikaan vedettiin yleensä Wilman kaa päikkärit ja 1-2 aikaan lähettiin bileisiin. Jos oltiin todella kuolemanväsyneitä, niin skipattiin bileet ja jäätiin nukkumaan. Sit oli sellasiakin päiviä, että oltiin aamukymmeneltä ekoissa treeneissä pari tuntia ja sit vaihdettiin paikkaa ja oltiin siellä kolme tuntia. Se kyllä vähän kostautu, ainakin ekalla viikolla kun kroppa ei ollu tottunut ja vähän heikotti.

16325612_10154516926758019_2057206560_o

Kenen kanssa treenasit?

Mulla oli tällä kertaa aika lyhyt aika olla Jamaikalla, niin päätin jo heti, että priorisoin mimmitanssijoihin – ensinnäkin sen takia, että opetan Queen stylea, mutta myös siks, että treenaaminen olis laadukasta. Olisin halunnut tehdä myös niin, että treenaan useamman kerran samojen tyyppien kanssa – ja toivottavasti jatkossa teenkin enemmän sitä- mutta toisaalta sitten, kun haluaa uusien tanssijoiden kaa treenata kuitenkin. Mimmitanssijoista treenasin Outshine Girlsien kanssa, Katien ja Rebelin (Christina) ja Tamzin kanssa ja Stacy & Shelly Xpressionin kanssa, sekä Kimikon ja Latonyan kanssa ja Stacia Fyan kanssa.

Uusia tyyppejä oli muutamia, esim. Shelly Xpression, jonka kanssa meillä oli Wilin kanssa yksityistunti oldskool-mimmityylistä. Oli tosi hyvä ja opettavainen tunti! Suosittelen ehdottomasti. Ja toinen jonka haluan mainita, on Katie Outshine girlseistä. Sen kanssa oon pitänyt yhteyttä kyllä aiemmin, mutta en ole koskaan tavannut enkä tanssinut sen kanssa ennen tätä. Sillä oli tosi kivoja juttuja! Treenattiin mimmimovejen lisäksi myös unisex-juttuja Outshine girlseiltä, asemoveja ja sellasia.

 

Suosikkimovet treeneissä?

Mun suosikkimoveja oli ehdottomasti Killa Beanin ja Hectic Dymondsien movet – en malta oottaa Wilman workshopia (nyt sunnuntaina 29.1.!). Mimmimoveista Outshinien movet.

16357703_10154516921428019_1563800904_o

Biisejä, jotka soi bileissä?

Alkaline: Badness it name, Spoil you, Extra lesson

Aidonia: Banga & Trigger

Mavado: Beat and teach

Kartel: Training wheel, Who trouble dem, Half way tree

Ding Dong: Yeng Yeng

Rdx: Backaz

Sensea: Loodi

Spice: Indicator & Siddung (ja juuri kun lähdin niin uusi biisi Sheet jota promotaan nyt bileissä)

Harry Toddler & Ikel Marvius: Middle East

Mimmibiisejä soi bileissä aika vähän loppujen lopuks, mikä oli vähän pettymys. Kun mimmibiisejä sit alko soimaan, niin joko jäbät jatko tanssimista tai sit jengi lähti pois. Vähän niinku viime vuonnakin oli. Mut nyt tuntu jotenkin vielä konkreettisemmalta. Ainoastaan Boasy (Tuesdays) ja Nipple (Tuesdays) oli sellasia, mist tiesi et tulee mimmibiisejä. Ja Nipples olikin mun ihan favorite! Aivan mieletön fiilis ja tunnelma! Vaik siel oli mimmijuttuja, oli gangstajuttuja kans ja se fiilis oli jotenkin ihan mahtava: tosi hyvä energia ja kaikki hymyili kokoajan. Siel oli enemmän mimmejä tosiaan. Ja sit olis ollu noita early partyja (ns. alkuyön bileet=alkaa 12 aikaan, loppuu 2-3 aikaan) perjantaina ja maanantaina, niitä mainostettiin et olis ollu mimmijuttuja. Mut me oltiin tietysti aina nukkumassa sillon :) Nicky Chromazin ja Daniboon promoamat bileet olis ollu niinä päivinä. Tuntu, et jos muina päivinä kun tiistaisin oli mimmitanssijoita bileissä ni ne oli yleensä promoomassa jotain biisiä.

16326651_10154516951443019_2040317499_o

Tän reissun anthem?

Alkalinen Extra lesson.

Mitä uusia moveja jäi mieleen bileistä?

Sticky wine ja Chrome wine oli edelleen kovia, ei ehtiny ihan hirveesti olla mimmitanssijoita bileissä mestoilla, Wilma voi sit jatkaa listaa tästä :) Middle East kansantanssimoveista oli in nyt.

Mitään mieleenpainuvaa oivallusta tältä reissulta?

Ehkä se, että kun oli nyt itellä niin paljon erilaisia opettajia, niin haluaisi itse painottaa opettamisessa tekniikkaa ja toistoa. Ja että muistaisi kertoa tarinoita movejen ja biisien takana, sellasiakin mitkä tuntuu helposti itselle itsestäänselvyyksiltä. Esim. Kartelin Half way tree-biisistä, että mikä se Half way tree on (=paikka Kingstonissa, keskusta). Kun ite mietin, että mistä mun tietosuus joistain asioista on tullu, ni se on just se et sä (Meri-Tuuli), oot kertonu niistä tunneilla, esim. et se et tässä biisissä sanotaan näin ni siks me tehdään näin.

Ja myös se, et sanoisin Jamaikalle menijöille et pitäkää hauskaa siellä, mut älkää sekaantuko vakavasti kehenkään mieheen! Koska kuulin taas kaikenlaista siellä, jota en tässä toista.

Oli myös tällä kertaa kiva linkkaa muiden suomalaisten kaa; me oltiin vika viikko samassa majoituksessa esim. Veeran ja Kassun kanssa, jotka on tuttuja Bubblin’ Movesin tunneilta muutaman vuoden takaa ja bileistä, niin oli nyt kiva tutustuu paremmin. Oli kiva boogi kaikkien kaa – vähän sellanen Finland Link-up fiilis!

16326775_10154516920773019_134901188_o

Kiitos Dhq Netta! Nähdään sunnuntaina workshopissa! En malta odottaa!!

Workshop event: www.facebook.com/events/967893773343300/

Paikalle voi myös ilmestyä ilmoittautumatta, tervetuloa!

Jamaikant

 

 

UA-88668597-1