Kevään 2019 viikkotuntien lukujärjestys:

(Tiiviskurssit ja workshopit löytyvät lukujärjestyksen alta)

14.1.-15.5.2019

MAANANTAI, Hautomo, Merimiehenkatu 29 (sisäpiha)

17.30 Dancehall queen style alkeet-perustaso / Dhq Netta

18.30 Dancehall moves 1/ Sophia

19.30 Dancehall moves 2/ Sophia

KESKIVIIKKO, Esitystaiteen keskus, Suvilahti, Kaasutehtaankatu 1 (2. krs)

17.30 Introduction to Dancehall / Dhq Wilma & Susanna

18.30 Dancehall queen style keskitaso/ Dhq Netta

19.30 Dancehall queen style edistyneet/ Dhq Wilma (75min.)

Ilmoittautuminen on käynnissä! Huomioithan kurssikohtaiset viimeiset ilmoittautumispäivät, löydät ne tuntikuvausten kohdalta.

Kaikille tunneille ilmoittaudutaan nettisivujen lomakkeella.

Kevään 2019 erikoiskurssit & workshopit

Soon come!/ Ilmoitetaan pian!

 

 

 

TUNTIKUVAUKSET JA TUNTIKOHTAISET HINNAT:

DANCEHALL QUEEN STYLE ALKEIS-PERUSTASO

Keskiviikon joka kausi täyteen menneiden queen style – ja intro – tuntien kaveriksi tuli syyskaudella uusi queen style -tunti!

Queen style on dancehallin naisellisempi puoli, johon liittyy vahvan asenteen lisäksi erityisesti lantion ja takapuolen käyttö. Tunnilla harjoitellaan niiden lisäksi naisellisia tanssiliikkeitä eri vuosilta, helppoa akrobatiaa, koreografiaa sekä dancehall-musiikin kuuntelemista. Tunti sopii niin uusille kuin vanhoille alkeis – ja perustason tanssijoille.  Tästä myös keskiviikon innoikkaimmille treenaajille lisätunti!

Hinta: 204€/ kevätkausi (17 krt), ei alennuksia. Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille.

Ilmoittautuminen nettisivun lomakkeella 31.12.2018 mennessä, laskun eräpäivä: 6.1.2019.

DANCEHALL MOVES 1

Tunneilla käydään läpi dancehall newskool-moveja ja niiden yhdistelmiä, keskitytään dancehall-liikekielen ja energian löytämiseen. Tunnilla treenataan myös tekniikkaa, freestyleä ja koreografioita. Tunti sopii vähintään vuoden dancehallia harrastaneille.

Hinta: 204 €/kevätkausi (17krt)

Ilmoittautuminen nettisivun lomakkeella 31.12.2018 mennessä, laskun eräpäivä: 6.1.2019.

DANCEHALL MOVES 2

Tunneilla käydään läpi sen hetken olennaisimpia liikkeitä, sekä syvennytään tarkastelemaan lajin eri elementtejä kuten energisyyttä, new skool ja old skool flowta.Tunneilla treenataan tekniikkaa, freestyleä ja koreografioita. Tunti vaatii oppilaalta itseohjautuvuutta ja soveltuu vähintään kaksi vuotta dancehallia harrastaneille.

Hinta: 204 €/kevätkausi (17krt)

Ilmoittautuminen nettisivun lomakkeella 31.12.2018 mennessä, laskun eräpäivä: 6.1.2019.

INTRODUCTION TO DANCEHALL

Introduction-tunti on selkeä johdanto dancehallin eri puoliin. Se antaa vasta-alkajille vahvan pohjan dancehallin treenaamiseen ja toimii hyvänä kertauksena myös pidempään tanssineille tai taukoa pitäneille. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvita, mutta Introduction-tuntia suositellaan käytävän kaksi kautta ennen siirtymistä perustason tunnille.

Opetus on jaettu kahteen teemaan: Dancehall Queen Style ja Dancehall Moves. Queen Style -tuntinimike viittaa dancehallin naiselliseen puoleen, kun taas Moves miehiseen/unisex-tyyliin.

Hinnat:

Jakso A: Dancehall queen style 108 € (9 kertaa)

Jakso B: Dancehall moves  96 € (8 kertaa)

HUOM! Ilmoittautuminen ja maksaminen erikseen jaksoille A ja B.

Kurssia vahvasti tukee Introduction to Dancehall – Dancehall-tanssijan käsikirja. Osallistujat saavat 10 euron alennuskoodin e-kirjan ostoon – 69 sivuinen kirja hintaan 16,90 € (ovh. 26,90€). Saat alennuskoodin ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

Jakso A: Dancehall Queen Style (16.1.-13.3.2019):  

Kurssilla otetaan haltuun dancehall queen stylen osa-alueet: lantion käyttö, queen stylen kehitys, queen style biletanssit, uusimmat naiselliset dancehall liikkeet + niiden yhdistelmät sekä käydään läpi helppoa akrobatiaa. Tunnilla harjoitellaan lajille ominaista asentoa ja liikekieltä, käydään läpi lajisanastoa ja tanssien/stepsien nimiä. Hyvä meininki ja hiki ovat tällä tunnilla taattuja!  

Opettajana Wilma Saartokoski

Ilmoittautuminen nettisivun lomakkeella 31.12.2018 mennessä, laskun eräpäivä: 6.1.2019.

Jakso B: Dancehall Moves (20.3. – 15.5.2019 Huom! 1.5. ei ole tuntia.)  

Kurssilla tutustutaan lajin kehitykseen 90-luvulta tähän päivään, sekä sen eri tyyleihin. Jokaisella kurssikerralla on oma teemansa, josta opettaja pitää pienen alustuksen. Kaikilla tunneilla harjoitellaan lajille ominaista asentoa ja liikekieltä, eli dancehallin tekniikkaa, treenataan tanssiliikkeitä, ja niiden ohella käydään läpi lajisanastoa sekä liikkeiden ja tanssijoiden nimiä. Opit, mitä tarkoittavat mm. termit middle school, party dances ja war tunes. Nippelitiedon sijaan tärkeintä kuitenkin on tanssi ja erilaisiin tunnelmiin eläytyminen.

Opettajana Susanna “Sussu” Kajander.

Ilmoittautuminen nettisivujen lomakkeella 28.2.2019 mennessä, laskun eräpäivä: 14.3.2019.

DANCEHALL QUEEN STYLE KESKITASO

Dancehall queen style keskitason tunti on tarkoitettu sinulle, jolla on perustiedot dancehall queen stylestä, eli tanssitaustaa ainakin vuoden verran. Sopii myös kokeneemmille tanssijoille perustreeniksi. Tunnilla treenataan rennossa ja motivoituneessa tunnelmassa queen stylessä olennaista asennetta ja energiaa, lantion & takapuolen käyttöä, mimmitanssiliikkeitä eri vuosilta, perusakrobatiaa ja koreografiaa.

Hinta: 204€/kevätkausi, ei alennuksia. Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille.

Ilmoittautuminen nettisivujen lomakkeella 31.12.2018 mennessä, laskun eräpäivä: 6.1.2019.

DANCEHALL QUEEN STYLE EDISTYNEET

Edistyneet-tunti on tarkoitettu tanssijoille, joilla lajin perustuntemus on jo vahvaa: liikkeiden nimet, dancehall akrobatia- ja tekniikka ovat hallussa.

Perustreenin sekä akrobatia- ja koreografiatyöskentelyn lisäksi tunnilla pyritään keskittymään jokaisen oppilaan omaan kehitykseen, asenteen ja ilmaisun kasvattamiseen. Kurssiin sisältyy myös freestyle treeniä mukavassa ja kannustavassa ympäristössä

Hinta: 215€/kevätkausi, ei alennuksia. Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille.

Ilmoittautuminen nettisivun lomakkeella 31.12.2018 mennessä, laskun eräpäivä: 6.1.2019.

KYSYTTÄVÄÄ?

Laita sähköpostia: bubblinmoveskollektiivi@gmail.com 

Parhaiten osaamme sua auttaa, jos otsikoit viestisi tunnin nimellä, jota asia koskee tai muuten selkeästi.

Ilmoittautuminen syyskaudelle 2018 osallistuneille oppilaille aukeaa 20.11.2018 ja uusille oppilaille 27.11.2018

 

 

Bubblin’ Moves -kollektiivin muodostavat Bubblin’ Moves- tanssikoulusta tutut dancehallin ammattilaiset:

Meri-Tuuli Hirvonen, perustaja, jäsen, konsultti

Netta Puustinen, toiminnanjohtaja, jäsen

Susanna Kajander

Wilma Saartokoski

Emma Toivoniemi

Sophia Wekesa

Petra Kirsi

Toimintaamme ohjaa Bubblin’ Movesista tutut arvot:

asiantuntijuutemme jatkuva kehittäminen, ammattimainen ote kaikessa toiminnassamme, dancehall-kulttuurin kunnioittaminen, tavoitteellinen dancehall-opetus ja ihmisten kohtaaminen kokonaisvaltaisesti lämminhenkisellä otteella.

Pyrimme tarjoamaan sinulle tunneillamme ja tapahtumissamme kokemuksen, jossa voit irtautua arjen pyörityksestä, saada energiaa ja tilaa olla yhteisössämme juuri sellainen, kuin satut sillä hetkellä olemaan.

Lisäksi meissä kaikissa asuva Dancehall madness pitää huolen, että naurua ja jonkinasteista sekoilua on luvassa aina ja kaikkialla!

KOLLEKTIIVI ESITTÄYTYY:

MERI-TUULI HIRVONEN

kollektiivin perustaja

 

NETTA PUUSTINEN, Dhq Netta

Suomen virallisen Dancehall Queen -kisan vuonna 2012 voittanut Netta on queen styleen erikoistunut tanssija ja koreografi. Netta on treenannut dancehallia Suomessa ja Jamaikalla lajin parhaiden tanssijoiden opissa ja mm. osallistunut Jamaikan International Dancehall Queen -kisoihin vuonna 2015. Netta on Bubblin’ Moves -tanssikoulun kasvatti, ja toimii uudessa Bubblin Moves-kollektiivissa toiminnanjohtajana. Netan inspiraationa ja esikuvina toimivat jamaikalaiset naistanssijat ja dancehall queenit.

Opettajana Netta on tunnettu erityisesti kannustavuudestaan ja tyylistään heittäytyä tunnelmaan. Yksi Netan opetuksen lähtökohdista on harjoitella nauttimaan omasta kehosta ja sen mahdollisuuksista treeniä ja oppimista unohtamatta; jokainen oppilas on tunnilla yksilönä ryhmässä. Netta kirjoittaa #NettaSays nimellä kulkevaa blogia.

 

SUSANNA “SUSSU” KAJANDER

Sussun opetuksen kolme kulmakiveä ovat:

  1. Kulttuuritieto, konteksti
  2. Tekniikka, autenttinen tyyli
  3. Tanssin ilo, roolileikki, tunne

“Tanssin voi ottaa vakavasti ja silti olla leikkimielinen ja nauraa itselleen.”

Sussu on Bubblin’ Crew’n, Suomen nyt pitkäikäisimmän dancehall-tanssiryhmän, alkuperäisjäsen vuodesta 2010. Crewissä on karttunut monenlaista esiintymis- ja kisakokemusta; Hän on koreografioinut useita esitysbiisejä sekä ideoinut esitysten konsepteja ja tarinoita. Sussu on Bubblin’ Moves -tanssikoulun ja Meri-Tuuli Hirvosen oppilas. Oppeja on haettu Jamaikalta useaan otteeseen, yhdessä Bubblin’ Crew’n kanssa.

Sussu opetti Bubblin’ Movesilla vuodesta 2016 lähtien jatkotason viikkotuntia sekä vieraili tekniikka- ja introduction to dancehall -tuntien opena. Introduction to Dancehall Moves -kurssin Sussu on nyt vetänyt kaksi kertaa, keväällä ja syksyllä 2018. Hän on yksi Introduction to Dancehall – Dancehall-tanssijan käsikirja -teoksen kirjoittajista (Historia-osuus).

 

WILMA SAARTOKOSKI, Dhq Wili the Wild

Wilma “Wili the Wild” on Suomen Dancehall Queen vuodelta 2016. Wilma aloitti Meri-Tuulin “Bubblin’ Breezes” dancehall-tunnit vuonna 2010, jolloin rakkaus lajiin syttyi, sen monipuolisuuden sekä mukaansatempaavuuden johdosta.

Wilma on tanssinut Queens of Everything-ryhmän riveissä sen perustamisesta (2011) lähtien ja Bubblin’ Crew’ssa vuodesta 2015 lähtien.

Dancehallin jatkuva kehittyminen sekä ns. “säännöt” inspiroivat Wilmaa erityisesti. Wilmalle dancehallin opettamisessa tärkeää on dancehallin autenttisuuden säilyminen, energiaa unohtamatta. Opettajana Wilma on kannustava ja energinen.

Harvoin tapaat Wilmaa vakavin naamoin, huumori ja iloisuus on tarttuvaa!

 

SOPHIA WEKESA

Sophia Wekesa on yksi Bubblin’ Crewn jäsenistä ja tunnettu ilmaisuvoimaisista esiintymisistä. Tanssimisen Sophia on aloittanut lapsena disco ja hip hop-tunneilla. 2009 hän löysi dancehallin, josta seurasi liittyminen Bubblin’ Crew -ryhmään, Jamaikan matkailu ja viime vuosina Sophia on nähty myös DJ:n roolissa ja järjestämässä omia klubeja tunnetuimpana niistä Mellow Yellow Club.

Oppinsa hän on saanut Bubblin’ Movesin rehtorilta Meri-Tuuli Hirvoselta sekä suoraan jamaikalaisilta tanssijoilta, lempicreweinä mainittakoon Elite Team, Rifical ja Supreme Blazers. Sophia näkee tärkeäksi dancehall-kulttuurin ymmärtämisen monesta kulmasta ja tunnit perustuvat jatkuvaan tiedon syventämiseen. Opettajana hänet tunnetaan iloisuudesta ja vaativuudesta.

 

EMMA TOIVONIEMI

PETRA KIRSI

Petra tunnetaan parhaiten dancehall queen style -ryhmän Queens Of Everything pitkäaikaisena jäsenenä. Ryhmän kanssa esiintymisen ja kilpailun ohella Petra opettaa Booty!- ja mimmityylin dancehalltunteja. 12-vuotiaasta asti tanssineella Petralla vahvimpina pohjalajeina on showtanssi ja street-tanssi, mutta viimeiset kahdeksan vuotta hän on keskittynyt vain dancehalliin. Oppinsa Petra on saanut lajin parhailta tanssijoilta sekä Suomessa, että Jamaikalla. Rakkaus lajiin ei hiivu, koska dancehall elää ja kehittyy jatkuvasti Kingstonin katubileissä. Siinä viehättää omalaatuinen tekniikka ja flow, sekä rohkeus ja asenne. Opettajana Petra on selkeä, energinen ja ystävällinen.

ILMOITTAUDU KEVÄÄN 2019 DANCEHALL-TUNNEILLE ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA, 

luethan ensin säännöt huolella läpi.

SÄÄNNÖT, KOSKEE KAIKKIA VIIKKOTUNTEJA:

Oppilas sitoutuu maksamaan kausi/jaksomaksun tunneista, joille on ilmoittautunut.

Ilmoittautuminen on sitova heti sen lähettämishetkestä lähtien.

Jokaisella oppilaalla on kolme (3) korvausmahdollisuutta kevätkauden aikana. Ne voidaan suorittaa kaikilla tunneilla lukuunottamatta treeniryhmää.

Ilmoittautumista ei voi peruuttaa eikä muuttaa jälkeenpäin, vakavissa yli kuukauden kestävissä sairastapauksissa, joista on esittää lääkärintodistus toimitaan tapauskohtaisesti. Oppilaalla on velvollisuus ilmoittaa sairastumisesta heti sen tapahduttua.

Tunnit maksetaan laskulla, joka lähetetään oppilaan sähköpostiin laskutuspalvelun kautta viimeistään 14 vrk:tta ennen eräpäivää. Ota yhteyttä opettajaan, jos tarvitset lisää maksuaikaa laskulle.

Opettaja pidättää oikeuden aikataulu-, tunti- ja opettajamuutoksiin.

Nimi

Sähköpostiosoite

Puhelin

Katuosoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Tunnit, joille ilmoittaudut

Erikoiskurssit
[soon come!]
Kevään 2019 tunnit
Dancehall queen style alkeet-perustasoDancehall moves 1Dancehall moves 2Introduction to Dancehall Jakso A, queen styleIntroduction to Dancehall Jakso B, movesDancehall queen style keskitasoDancehall queen style edistyneet

Lisätietoja
Huomaa, että vahvistukset lähetetään manuaalisesti, joten annathan meille muutamia päiviä aikaa. Tunneilla on tilaa, niin kauan kuin lukujärjestyksessä ei ole merkintää TÄYNNÄ. Jos käytät gmailia, vahvistus saattaa mennä roskapostiin.

Olen lukenut säännöt ja ilmoittautuessani sitoudun maksamaan kausimaksun kokonaisuudessaan tai jaksot/erikoiskurssit, joille olen ilmoittautunut.

Ilmoittautuminen syyskaudelle 2018 osallistuneille oppilaille aukeaa 20.11. ja uusille oppilaille 27.11.

KYSYTTÄVÄÄ?

Laita sähköpostia: bubblinmoveskollektiivi@gmail.com