Dancehall (dancehall reggae) on jamaikalainen katutanssi- ja musiikkilaji, joka syntyi 70-80-lukujen taitteessa. 

Kyse oli alunperin ollut paikasta, “Hallista” (engl. hall), jossa tanssitaan, jossa on käynnissä bileet. Jo nimestäkin juontuu sen sosiaalinen, bileissä tapahtuvan tanssimisen luonne.

Lajin erikoisuus on sen todella nopea uusiutuminen, uusia tansseja tulee jatkuvasti ja hyvän dancehall-tanssijan on tunnettava niin lajin historia, foundation kuin uusimmat stepsit. Laji elää ja kehittyy edelleen pääosin Kingstonin kaduilla ja bileissä – Bubblin’ Movesin opettajat treenaavat aktiivisesti maailman parhaiden dancehall-tanssijoiden opissa Suomessa ja Jamaikalla.

Bubblin’ Moves toimii yhteistyössä DanceJa:n ja DanceJa-tanssikoulun kanssa edistääkseen dancehallin laadukasta opetusta Suomessa.

SYKSYlle 2017 ei valitettavasti oteta enää uusia oppilaita.

KEVÄÄN TUNNEILLE ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ NYT ! 

KEVÄT 2018

8.1.-25.4.2018, 15-16 viikkoa

MAANANTAI, Skatta; Katajanokan laituri 5 (Studio Tamborin tilat)

17.30 Dancehall Moves keskitaso/ Emma

18.30-20 Dancehall Moves treeniryhmä/ Emma, täynnä! (kysy jonopaikkoja Emmalta)

KESKIVIIKKO, Suvilahti; Kaasutehtaankatu 1 (Esitystaiteen keskus)

17.30 Introduction to Dancehall/ Dhq Wilma & Susanna

18.30 Dancehall Queen style open level/ Dhq Netta

19.30-20.45 Dancehall Queen style edistyneet/ Dhq Wilma

 

ILMOITTAUTUMINEN, tuntikuvaukset ja hinnat/ KEVÄT 2018

Ilmoittautuminen kevään tunneille on käynnissä. Kysy opettajilta ajankohtaisesta paikkatilanteesta. Katso tuntikohtaiset hinnat, tuntisisällöt ja ilmoittautumisohjeet alta. Huomaathan, että Bubblin’ Moves ei vastaa enää viikkotunteja koskeviin tiedusteluihin eikä ota vastaan ilmoittautumisia.

DANCEHALL MOVES, KESKITASO

Maanantaisin 8.1.-25.4.2018, 15 viikkoa (ei tunteja pääsiäismaanantaina 2.4.2018)

Klo 17.30-18.30, Skatta, Katajanokan laituri 5, Studio Tamborin tilat

Hinta: 180€/ kevätkausi, ei alennuksia

Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille. Eräpäivä: 8.1.2018

DANCEHALL MOVES, TREENIRYHMÄ (max. 10 oppilasta)

Maanantaisin 8.1.-25.4.2018, 15 viikkoa (ei tunteja pääsiäismaanantaina 2.4.2018)

Klo 18.30-20.00, Skatta, Katajanokan laituri 5, Studio Tamborin tilat

Hinta: 255€/ kevätkausi, ei alennuksia

Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille. Eräpäivä: 8.1.2018

TUNTIKUVAUKSET

Dancehall Moves, keskitaso

Tunneilla käydään läpi dancehall newskool-moveja ja niiden yhdistelmiä vuosilta 2012-2017, keskitytään dancehall-liikekielen ja energian löytämiseen. Tunnilla treenataan myös freestyleä ja lyhyitä koreografioita. Tunti sopii vähintään vuoden dancehallia harrastaneille.

Dancehall Moves, treeniryhmä

Treeniryhmän idea on keskittyä treenaamaan dancehall-moveja intensiivisesti ja pitkäjännitteisesti. Tunneilla keskitytään aina yhden tanssiryhmän (crewin) liikkeisiin jaksoissa (esim. Rifical team 3 vko, Kriptic klique 2 vko, Elite team 3vko, Black eagles 3vko, Bg dancers 2vko ja Sopreme blazzaz 3 vko).

Treeniryhmässä treenataan myös freestyleä ja lyhyitä koreografioita, mutta pääpaino on kuitenkin liikkeiden treenaamisesta ja toistossa. Keväällä osallistutaan mahdollisesti myös kisoihin. Tunti soveltuu vähintään vuoden dancehallia harrastaneille motivoituneille tanssijoille. Huom! Treeniryhmä on 10 hengen pienryhmä, jos haluat mukaan – ole nopea!

ILMOITTAUTUMINEN MAANANTAIN TUNNEILLE

Sähköpostilla: emma.toivoniemi@gmail.com

Ilmoittautumiseen selkeästi seuraavat tiedot: koko nimi, syntymäaika, postiosoite, sähköposti, puhelinnumero ja mitä tuntia ilmoittautuminen koskee.

Ilmoittautuminen on sitova lähetyshetkestä alkaen, eikä sitä voi peruuttaa. Ilmoittautuessasi sitoudut sääntöihin (katso kaikkia tunteja koskevat säännöt alta)

Huom! Tunteja ei ole mahdollista korvata, tämä on huomioitu hinnassa.

OPETTAJA

Emma aloitti hip hopilla vuonna 2006 ja se olikin hänen päälajinsa vuosia, kunnes vuonna 2010 dancehall kolahti kunnolla. Hän on treenannut Meri-Tuulin tunneilla siitä lähtien ja oli ryhmän Queens of Everything alkuperäisessä kokoonpanossa mukana. Ensimmäisen Jamaikan-reissun jälkeen intohimo dancehallia ja treenaamista kohtaan vain kasvoi, ja Emma pyydettiin mukaan myös Bubblin’ Crew’n riveihin vuonna 2012. Treenattuaan kaksi vuotta molemmissa ryhmissä, Emma päätti keskittyä vain Bubblin’ Crewiin – edelleen kuitenkin päämääränään olla monipuolinen tanssija joka taitaa dancehallin kaikki tyylit! Tanssijana Emma on tunnettu erityisesti energiastaan ja mukaansatempaavasta opetuksestaan sekä loistavasta freestylauksestaan.

INTRODUCTION TO DANCEHALL

Keskiviikkoisin 10.1.-27.4.2018, 16 viikkoa

Klo 17.30-18.30, Suvilahti, Esitystaiteen keskus

Hinta: 88€ / 8 vkon jakso, ilmoittautuminen ja maksaminen erikseen jaksoille A (Dancehall queen style) ja B (Dancehall moves)

Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille. Eräpäivät: 10.1.2018 (jakso A) ja 7.3.2018 (jakso B)

TUNTIKUVAUS

Jakso A: Dancehall queen style: Introduction to dancehall-tunti antaa vahvan pohjan dancehallin treenaamiseen ja toimii hyvänä kertauksena myös pidempään tanssineille tai taukoa pitäneille. Opetus on jaettu neljään teemaan: Dancehall queen style, biletanssit, dancehallin kehitys ja dancehall moves new skool, jotka toteutetaan kahdessa 8 viikon jaksossa. Kurssi sopii lajin aloittavalle tai syksyllä Introduction-tunnilla käyneille. Suositus on käydä tällä kurssilla kahden kauden ajan (1 vuosi). 

Kurssilla otetaan haltuun dancehall queen stylen osa-alueet: lantion käyttö, queen stylen kehitys, queen style biletanssit, uusimmat naiselliset dancehall liikkeet + niiden yhdistelmät sekä käydään läpi helppoa akrobatiaa. Tunnilla harjoitellaan lajille ominaista asentoa ja liikekieltä, käydään läpi lajisanastoa ja tanssien/stepsien nimiä. Hyvä meininki ja hiki ovat tällä tunnilla taattuja! Tunti soveltuu vasta-alkajille ja queen stylen kokeilusta kiinnostuneille. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvita.

Jakso B: Dancehallin kehitys + dancehall moves new skool:

Dancehallin kehitys -jaksolla tutustutaan lajin juuriin, ns. foundation-moveihin, ja dancehallin eri aikakausiin 90-luvulta “middle school” -aikaan.
New school -jaksolla tanssitaan dancehallin uusimpia moveja 2017-2018 sekä joitakin hiukan vanhempia new school -klassikoita. Kurssilla treenataan myös eri aikakausien biletansseja, jotka ovat yksi dancehallin kulmakivistä. Tunneilla harjoitellaan lajille ominaista asentoa ja liikekieltä, eli dancehallin tekniikkaa, käydään läpi lajisanastoa ja movejen (=stepsien = tanssien) sekä tanssijoiden nimiä sekä treenataan vanhoja ja uusia tansseja sekä lyhyitä koreografioita.

ILMOITTAUTUMINEN INTRODUCTION TO DANCEHALL-TUNNILLE

Ilmoittautuminen sähköpostilla:

Jaksolle A, Dancehall queen style: wilma.dancehall@gmail.com

Jaksolle B, Dancehall moves: sussudancehall@gmail.com

Huom! Jaksoille A ja B erilliset ilmoittautumiset. Voit toki ilmoittautua heti molemmille, ja kannattaakin :)

Ilmoittautumiseen selkeästi seuraavat tiedot: koko nimi, syntymäaika, postiosoite, sähköposti, puhelinnumero ja mitä tuntia ilmoittautuminen koskee.

Ilmoittautuminen on sitova lähetyshetkestä alkaen, eikä sitä voi peruuttaa. Ilmoittautuessasi sitoudut sääntöihin (katso kaikkia tunteja koskevat säännöt alta)

Huom! Tunteja ei ole mahdollista korvata, tämä on huomioitu hinnassa.

OPETTAJAT

Wilma “Wili the Wild” on Suomen Dancehall Queen vuodelta 2016. Wilma aloitti Meri-Tuulin “Bubblin’ Breezes” dancehall-tunnit vuonna 2010, jolloin myös rakkaus lajiin syttyi sen monipuolisuuden sekä mukaansatempaavuuden johdosta. Dancehallin jatkuva kehittyminen sekä ns. “säännöt” inspiroivat Wilmaa erityisesti. Wilmalle dancehallin opettamisessa tärkeää on dancehallin autenttisuuden säilyminen, energiaa unohtamatta. Wilma on pirteä, aina täysillä tanssiin heittäytyvä ja taitaa dancehallin eri osa-alueet loistavasti. Harvoin tapaat Wilmaa vakavin naamoin, huumori ja iloisuus on tarttuvaa! Wilma osallistuu säännöllisesti workshoppeihin sekä matkustaa Jamaikalla päivittääkseen tietonsa dancehallin viimeisimmistä tuulista. Wilma on tanssinut Queens of Everything-ryhmän riveissä sen perustamisesta (2011) lähtien ja Bubblin’ Crew’ssa vuodesta 2015 lähtien.

Susanna, “Sussu”, “Zuzan Bubblin”, on Bubblin’ Crew’n alkuperäisjäsen, joka aloitti dancehallin harrastamisen vuonna 2009. Hän on käynyt kovan koulun ollen esiintymislavoilla aloittelijasta saakka. Hän nappasi autenttisen tyylin jujun varhaisessa vaiheessa, ja hioo taitojaan jatkuvasti. Treenimatkoja Jamaikalle on kertynyt seitsemän, ja kotimaassa hän käy kaikentasoisilla tunneilla Bubblin’ Movesilla sekä workshopeissa.

Sussulle on tärkeää dancehall-tanssissa sen tiukkuus, hallittu liike: kaikki lähtee keskivartalosta, josta voima säteilee sormenpäihin, varpaisiin ja päähän asti, muttei “roisku ulos”. Hän yrittää opettaessaan löytää sanoja kuvaamaan, miten kokee kunkin tanssin vartalossaan, ja näyttää oppilaille täysillä mallia. Erilaisten tunteiden ilmaisu tanssin kautta ja musiikin kokeminen sydänalassa antaa hänelle voimaa.

Sussua kiinnostaa dancehallin historia, ilmiöt, tyyli, sekä Jamaikan yhteiskunta ja kulttuuri. Hän on lukutoukka ja tarkkailija, joka hyödyntää havaintojaan crew’n esitysten suunnittelussa ja kirjoittaa e-kirjaa ja verkkokurssimateriaaleja sekä blogijuttuja Meri-Tuulin kanssa. Tiedonpalasia ropisee myös oppilaille tanssin lomassa.

DANCEHALL QUEEN STYLE, OPEN LEVEL

Keskiviikkoisin 10.1.-27.4.2018, 16 viikkoa

Klo 18.30-19.30, Suvilahti, Esitystaiteen keskus

Hinta: 176€/ kevätkausi

Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille. Eräpäivä: 10.1.2018.

TUNTIKUVAUS

Dancehall queen style open level tunti on tarkoitettu sinulle, jolla on perustiedot dancehall queen stylestä, eli tanssitaustaa ainakin vuoden verran. Sopii myös kokeneemmille tanssijoille perustreeniksi. Tunnilla treenataan rennossa ja motivoituneessa tunnelmassa lantion ja takapuolen käyttöä, mimmitanssiliikkeitä, perusakrobatiaa ja koreografiaa.

ILMOITTAUTUMINEN DANCEHALL QUEEN STYLE OPEN LEVEL-TUNNILLE

Ilmoittautuminen sähköpostilla: nettatanssii@gmail.com

Ilmoittautumiseen selkeästi seuraavat tiedot: koko nimi, syntymäaika, postiosoite, sähköposti, puhelinnumero ja mitä tuntia ilmoittautuminen koskee.

Ilmoittautuminen on sitova lähetyshetkestä alkaen, eikä sitä voi peruuttaa. Ilmoittautuessasi sitoudut sääntöihin (katso kaikkia tunteja koskevat säännöt alta)

Huom! Tunteja ei ole mahdollista korvata, tämä on huomioitu hinnassa.

OPETTAJA

Netta löysi dancehallista oman lajinsa jo heti ensimmäisellä kokeilulla vuonna 2009 ja on siitä lähtien treenannut dancehallia lajin parhaiden tanssijoiden opissa niin Suomessa kuin Jamaikallakin. Vuonna 2012 Netta kruunattiin Suomen viralliseksi Dancehall Queeniksi. Kesällä 2015 Netta osallistui Jamaikan kansainvälisiin Dancehall Queen-kisoihin Montego Bayssa. Netta tanssii sekä koreografioi Queens of Everything -ryhmässä. Netta on takuuvarmasti aina kärryillä uusimmista muuveista, biiseistä ja tempuista! Jos kaipaat rohkeutta ja itsevarmaa Dancehall Queen-asennetta, tältä mimmiltä voit oppia sitä.

DANCEHALL QUEEN STYLE, EDISTYNEET

Keskiviikkoisin 10.1.-27.4.2018, 16 viikkoa

Klo 19.30-20.45, Suvilahti, Esitystaiteen keskus

Hinta: 190€/kevätkausi

Laskutetaan sähköpostiin tulevalla kertalaskulla, ota kuvankaappaus tai kuitti maksetusta laskusta mukaan ensimmäiselle tunnille.Eräpäivä: 10.1.2018.

ILMOITTAUTUMINEN DANCEHALL QUEEN STYLE-EDISTYNEET- TUNNILLE

Sähköpostilla: wilma.dancehall@gmail.com

Ilmoittautumiseen selkeästi seuraavat tiedot: koko nimi, syntymäaika, postiosoite, sähköposti, puhelinnumero ja mitä tuntia ilmoittautuminen koskee.

Ilmoittautuminen on sitova lähetyshetkestä alkaen, eikä sitä voi peruuttaa. Ilmoittautuessasi sitoudut sääntöihin (katso kaikkia tunteja koskevat säännöt alta)

Huom! Tunteja ei ole mahdollista korvata, tämä on huomioitu hinnassa.

TUNTIKUVAUS

Edistyneet-tunti on tarkoitettu tanssijoille, joilla lajin perustuntemus on jo vahvaa: liikkeiden nimet, dancehall akrobatia- ja tekniikka ovat hallussa. Perustreenin sekä akrobatia- ja koreografiatyöskentelyn lisäksi tunnilla pyritään keskittymään jokaisen oppilaan omaan kehitykseen, asenteen ja ilmaisun kasvattamiseen. Kurssiin sisältyy myös freestyle treeniä mukavassa ja kannustavassa ympäristössä

OPETTAJA

Wilma “Wili the Wild” on Suomen Dancehall Queen vuodelta 2016. Wilma aloitti Meri-Tuulin “Bubblin’ Breezes” dancehall-tunnit vuonna 2010, jolloin myös rakkaus lajiin syttyi sen monipuolisuuden sekä mukaansatempaavuuden johdosta. Dancehallin jatkuva kehittyminen sekä ns. “säännöt” inspiroivat Wilmaa erityisesti. Wilmalle dancehallin opettamisessa tärkeää on dancehallin autenttisuuden säilyminen, energiaa unohtamatta. Wilma on pirteä, aina täysillä tanssiin heittäytyvä ja taitaa dancehallin eri osa-alueet loistavasti. Harvoin tapaat Wilmaa vakavin naamoin, huumori ja iloisuus on tarttuvaa! Wilma osallistuu säännöllisesti workshoppeihin sekä matkustaa Jamaikalla päivittääkseen tietonsa dancehallin viimeisimmistä tuulista. Wilma on tanssinut Queens of Everything-ryhmän riveissä sen perustamisesta (2011) lähtien ja Bubblin’ Crew’ssa vuodesta 2015 lähtien.

Säännöt, koskee kaikkia viikkotunteja

  1. Oppilas sitoutuu maksamaan kausi/jaksomaksun tunneista, joille on ilmoittautunut.
  2. Ilmoittautuminen on sitova heti sen lähettämishetkestä lähtien.
  3. Kausitunnit eivät sisällä korvausoikeutta, tämä on huomioitu hinnoissa.
  4. Ilmoittautumista ei voi peruuttaa eikä muuttaa jälkeenpäin, vakavissa yli kuukauden kestävissä sairastapauksissa, joista on esittää lääkärintodistus toimitaan tapauskohtaisesti. Oppilaalla on velvollisuus ilmoittaa sairastumisesta heti sen tapahduttua.
  5. Tunnit maksetaan laskulla, joka lähetetään oppilaan sähköpostiin laskutuspalvelun kautta viimeistään 14 vrk:tta ennen eräpäivää. Ota yhteyttä opettajaan, jos tarvitset lisää maksuaikaa laskulle.
  6. Opettaja pidättää oikeuden aikataulu-, tunti- ja opettajamuutoksiin.

Tiedustelut viikkotunneista:

Dancehall moves keskitaso & treeniryhmä: emma.toivoniemi@gmail.com

Introduction to dancehall: Jakso A: wilma.dancehall@gmail.com, Jakso B: sussudancehall@gmail.com

Dancehall queen style open level: nettatanssii@gmail.com

Dancehall queen style edistyneet: wilma.dancehall@gmail.com

Seuraa myös ilmoittelua ja tapahtumia opettajien facebook-sivuilla:

www.facebook.com/bubblincrew

www.facebook.com/QueensofEverything

SYKSY 2017

21.8.-13.12.2017, 17 viikkoa

Maanantai, Skatta; Katajanokan laituri 5 (Studio Tamborin tilat)

Ajalla 21.8.-30.10.:

17.30 Dancehall Moves 1/ Emma

18.30 Dancehall tekniikka, avoin taso/ Meri-Tuuli

19.30 Dancehall Moves 2/ Sussu

Ajalla 6.11-15.12.:

17.30 Dancehall Moves 1/ Emma

18.30 Kehonhuolto / Sanna

19.30 Dancehall Moves 2/ Sussu

 

Keskiviikko, Suvilahti; Kaasutehtaankatu 1 (Esitystaiteen keskus)

17.30 Introduction to Dancehall/ Dhq Wilma, Susanna & Emma TÄYNNÄ!

18.30 Dancehall Queen style 1/ Dhq Netta

19.30 Dancehall Queen style 2/ Dhq Wilma

 

HUOM! Koko kaudeksi ilmoittautuneet: tuntia ei 6.12. (itsenäisyyspäivä), korvaamassa voi käydä maanantain/keskiviikon millä tahansa tunnilla, joka ei ole merkitty “täynnä” lukujärjestyksessä.  Tämä EI koske Introduction to Dancehall-kurssin erillisille teemajaksoille ilmoittautuneita. 

Seuraa nettisivuja ja Bubblin’ Movesin Facebookia.

 

 

Lue allaoleva ennen kuin ilmoittaudut, kiitos:

Jos et ole ennen tanssinut dancehallia, kannattaa aloittaa Introduction-kursseista. Toisesta tanssikoulusta siirryttäessä kannattaa ensin valita helpompi tuntitaso, ja vaihtaa sitten jos tunti tuntuu liian helpolta.

Opetus Bubblin’ Movesissa on tavoitteellista ja kurssimuotoista, on tärkeää että osallistut tunneille säännöllisesti.

Viikkotunneille ilmoittaudutaan pääasiassa koko kesä/syys/kevätkaudeksi. Introduction to Dancehall-kurssille voi ilmoittautua koko kaudeksi tai erillisille 4 viikon jaksoille, esimerkiksi hiomaan tai kertaamaan tiettyä tanssin osa-aluetta. Tunneille voi ilmoittautua missä vaiheessa kautta tahansa, mutta maksu on sama ilmoittauduttaessa viikoilla 1-3. Voit myös ostaa 5/10 tanssikerran kortin, joka on voimassa koko syyskauden, jos tunnilla on tilaa.

 Jos ilmoittaudut kurssille, voit tulla tunnille vaikka et ole vielä saanut vahvistusta.

Tuntikuvaukset löytyvät erikseen kohdasta tuntikuvaukset. Kysy lisätietoa tuntien sisällöstä, opetusohjelmasta tai tasosta – vastaamme mielellämme (info@bubblinmoves.com)

Seuraa ilmoituksia Bubblin’ Movesin Facebook-sivulla opettaja- ja tuntimuutoksista ja muista dancehall-uutisista.

Tunteja ei pidetä: ke 6.12. (itsenäisyyspäivä), Queen style 1 – ja Queen style 2-oppilaat korvaavat tunnin muilla tunneilla kauden aikana. Introduction to Dancehall-kurssissa tämä on huomioitu kurssin hinnassa.

Lisätietoja: info (at) bubblinmoves.com

 

Toimipisteet & millä pääset perille:

Katajanokan laituri 5

Paikalle pääset sekä julkisilla liikennevälineillä että muutamassa minuutissa kävellen keskustasta. Tilojemme edessä on myös runsaasti parkkipaikkoja.

Raitiovaunut 4, 1, 1A, 2, 7A, 7B.

Suvilahti, Esitystaiteen keskus, Rakennus 6, 2. krs, Kaasutehtaankatu 1.

Bussilla Sörkän rantatielle, pysäkki “Suvilahti” tai metrolla Kalasatamaan + kävely tai metrolla Sörnäisiin + kävely alas Vilhonvuorenkatua, poikki Sörkän rantatien ja olet Suvilahden alueella. Helppo maamerkki on ravintola Lämpo, Esitystaiteen keskus sijaitsee sitä vastapäätä.

Aleksis Kiven katu 34, dance.fi-tilat.

Raitiovaunu 9 tulee lähes suoraan oven eteen keskustasta ja Pasilasta. Sörnäisistä on max. 10 minuutin kävelymatka. Nro 8 spåralla Hesarille on myös varteenotettava vaihtoehto, siitä kävelymatkaa reilu viisi minuuttia.

 

INTRODUCTION TO DANCEHALL: DANCEHALL-TANSSIJAN KÄSIKIRJA on julkaistu!

Introduction to Dancehall-opas kertoo sulle kaiken sen , mitä ei tanssitunnilla ehditä puhua, ja aika paljon enemmänkin! 69 sivuun on tiivistetty mielestäni oleellisin dancehallista tanssilajina sekä vinkit ja linkit.

Saat selkeän ja loogisen tietopaketin, jonka jälkeen ymmärrät Dancehall-tanssilajia ja kulttuuria. Myös edistyneemmille dancehall-tanssijoille on kirjasta varmasti tueksi treeniin: Eräs dancehall-opettaja juurikin kommentoi tämän olevan:”Selkein ja kattavin tietopaketti dancehallista, jota olen koskaan nähnyt”.

Dancehall ei ole vain tanssilaji ja musiikkigenre – se on kokonainen kulttuuri. Kun ymmärrät paremmin kulttuuria tanssin takana tai sen ympärillä paremmin sanoakseni, kehityt tanssissakin eri tavalla – tämän olen todistanut kahdentoista dancehall-vuoteni varrella lukemattomia kertoja! Elävinä todisteina pidän alunperin oppilaikseni tulleita tanssikouluni nykyisiä dancehall-valmentajia, opettajia, dancehall queeneja ja dancehall-tietäjiä, jotka ovat Suomen huippuja.

Tsekkaa infot ja osta omaksesi.

 

Welcome to join the Bubblin’ Family!

KURSSIKUVAUKSET

Bubblin’ Moves jatkaa toimintaansa Meri-Tuulin äitiysloman (1.12.2017-31.3.2018) jälkeen keskittyen yksilö- ja pienryhmävalmennukseen, erikoiskursseihin, opettajankoulutukseen, workshopeihin ja verkko-opiskelumateriaaleihin. Tulevista kursseista ja tapahtumista näillä sivuilla ja somekanavissamme.

DANCEHALL QUEEN STYLE?

Dancehall queen style– tuntinimitys tulee Dancehall queen-kilpailuista, joissa naistanssijat, “Dancehall Queenit” ottavat toisistaan mittaa tanssimalla mitä mielikuvituksellisimmissa asuissa, rohkealla tyylillä. Tanssiin kuuluu itsevarma asenne, seksikäs liikekieli ja akrobaattiset elementit, mm. päälläseisonnat ja spagaatit. Tanssityylin juuria voit fiilistellä esim. tämän videon kautta, tai katsomalla legendaarisen Dancehall Queen-leffan! Modernimpaa tyylinäytettä lajista löytyy esimerkiksi tästä videosta.

DANCEHALL MOVES?

Dancehall moves-tuntinimitys kuvaa Bubblin’ Moves- tanssikoulussa sekä miesten että naisten tanssimaa dancehallia. Jamaikalla tanssijoista n. 90% on miehiä, niin ollen dancehall on lähtökohtaisesti siellä miesten tanssi, joka näkyy liikekielessä. Moves-tunneilla treenataan sekä old school/foundation-stepejä, että uusimpia moveja Kingstonista unohtamatta tanssin kulttuurisidonnaisuutta. Tyylinäyte old school-meiningistä tässä, ja modernimpaan menoon voit tutustua täällä. Lisää videoita alla olevien tuntikuvausten mukana.

Dancehall tekniikka:

Katsot jamaikalaisia tanssijoita, mutta MIKSI SE OMA TANSSI ei näytä samalta?  Hyväksi, ellei jopa loistavaksi dancehall-tanssijaksi tulemiseen tarvitaan:

Tekniikkaa
Treeniä
Malttia

Käydään läpi vartalon osittain tekniikkaa, asentoa, liikekieltä tämän hetken tärkeimpien movien kautta sekä kokeillaan mitä eriskummallisempia harjoituksia autenttisen liikekielen ja tekniikan löytymiseksi. Tekniikkatunti sopii jokaiselle tasoon katsomatta, ja sanoisin, että olisi lähes pakollinen jokaiselle, joka haluaa kehittyä dancehallissa ja ehkäistä loukkantumisia. 

Palautetta kesän tekniikkatunneista:

“Aloin vasta nyt oppia soveltamaan käytännössä sitä, mitä mulle on selitetty tanssitunneilla vuosia.”
“Keskivartalo! Käytä keskivartaloa!” Tätä kuulee tunneilla usein, mutta merkitys voi jäädä epäselväksi. Tekniikkatunnilla käydään yksityiskohtaisesti autenttista vartalonkäyttöä. Pitempäänkin tanssineet saa irti treeneistä, mutta tästä olisi paras aloittaa kaikkien. Parantaa huomattavasti tanssityyliä ja suojelee vammoilta ja kolotuksilta. Tunnilla on myös hauskaa, vaikkei riehuta kokoajan täysiä.”
“Pitäisi olla pakollinen kaikille harrastajille!”
“Toolboxista sai tosi hyviä työkaluja jatkoa varten, jotka helpottaa uusien movejen omaksumista oikeaoppisesti.”
“Oppi hahmottamaan miten perustekniikka-asiat toistuu aina uudelleen eri moveissa”
“Opin hahmottamaan omat haasteeni paremmin ja pystyn jatkossa keskittymään niihin. Kun kiinnitettiin huomiota turvalliseen tapaan liikkua ja vammoja välttäen niin uskallan tanssia jatkossa rohkeammin”
“Tämähän kirkasti ruumiin ja mielen tuntemaan ja ajattelemaan omaa tanssia uudesta näkökulmasta. Avasi aivojen lukkoja vuosienkin jälkeen”
“Opit säilyttämään oikean asennon erilaisissa moveissa. Tanssi näyttää autenttisemmalta. Oppii miettimäön ja analysoimaan uusia moveja jatkossakin (esim. erittelemään asentoa, käsiä, energiaa jne.)”
“Tekniikkakurssilla saa kokonaisvaltaisen kuvan lajista. Omaa oppimistani edisti se, että käytiin kehonosittain läpi, mistä tietty liike koostuu. Tulevaisuudessa osaan jakaa liikkeen osiin niin ), että lopputulos näyttää siltä miltä pitäisi.”
“Tosi hyödyllisiä olivat juuri dancehall-tanssijoille sopivat kehonhuoltoliikkeet. Nyt ei tarvitse mennä salille nostamaan 100kg, kun tietää tarkalleen ne lihakset, joita tarvitsee tukea ja kehittää”

GET THERE! -valmennus

Yksilö- ja pienryhmävalmennusta, joka toteutetaan kahden kuukauden mittaisena. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: info@bubblinmoves.com

Opettajankoulutus 

Lisää varmuutta opetukseesi, faktat kuntoon, henkilökohtaista ohjausta, tukea ja neuvoja kohtaamisiin opetustilanteissa. Pohditko, mitä kaikkea dancehall-opettajan pitää tietää lajista, mikä on sopiva autenttisuuden ja luovuuden suhde, mistä seurata uusia moveja?

Saat konkreettista apua tuntien suunnitteluun, koreografioiden rakentamiseen ja  opetussuunnitelman laatimiseen.

Koulutus toteutetaan kahden lauantain mittaisena. Ota yhteyttä: info@bubblinmoves.com jos kiinnostuit!

Kevään 2018 viikkotuntien hinnat löytyvät lukujärjestyksen yhteydestä.

Bubblin’ Moves jatkaa toimintaansa Meri-Tuulin äitiysloman (1.12.2017-31.3.2018) jälkeen keskittyen yksilö- ja pienryhmävalmennukseen, erikoiskursseihin, opettajankoulutukseen, workshopeihin ja verkko-opiskelumateriaaleihin. Tulevista kursseista ja tapahtumista ilmoitetaan nettisivuilla.

 


.2:0.0.0.0.0.0.$text0:0:$text12:0″>Meri-Tuuli Hirvonen “Bubblin’ Breezes” (Bubblin’ Crew)

BB_5

Bubblin’ Movesin perustaja ja omistaja. Bubblin’ Crew:n ja Queens of Everything-crewien perustaja.

Opettaa tunnit: Äitiyslomalla 1.12.2017-31.3.2018

Meri-Tuuli tunnetaan Suomessa lajin autenttisen tyylin puolestapuhujana, dancehall-kulttuuritietous kuuluu opetukseen tiiviisti. Opetuksessaan hän painottaa foundationin ja old skool-tanssien tärkeyttä autenttisen liikekielen löytämiseksi. Meri-Tuuli on opettanut useita lajia tällä hetkellä opettavia ja toivoo jatkossakin innostavansa lajin pariin oppilaita alkeista ammattilaisiin! Opetustyön ja tanssikoulun pyörittämisen lisäksi Meri-Tuuli kirjoittaa Introduction to Dancehall e-kirjaa, laatii verkkokursseja, tuo jamaikalaisia tanssijoita Suomeen, ja treenaa vuonna 2010 perustamansa crewin Bubblin’ Crew’n kanssa. Syksystä 2017 alkaen Meri-Tuuli tekee myös dancehall-aiheista väitöskirjaansa Helsingin yliopistolla. Väitöskirja kulkee työnimellä “Dancehall Made Me Do It”. Työn alla on myös sivusto www.welcometodancehall.fi, jonka tavoite on tarjota laadukasta dancehall-tietoutta ja vakiinnuttaa dancehallin asemaa katutanssilajina Suomessa.

Oppinsa Meri-Tuuli on saanut vuodesta 2010 Kingstonissa Jamaikalla, missä hän on treenannut säännöllisesti maailman parhaiden dancehall-tanssijoiden yksityisopissa (mm. Rifical Team, Elite Team, Latonya Style, Black Eagles, Shady Squad, Colo Colo, John Bling, Supreme Blazers, Shakespeare, Ovaload Skankaz, Mystic, BG Dancerz, Kimiko Versatile, Queen Latisha, Dance Xpressions, joitain mainitakseen). Tärkeimpänä tyylivaikuttajanaan ja opettajanaan Meri-Tuuli pitää Rifical Teamin Nicky Tricea, jonka kanssa hän on treenannut vuodesta 2010. Jamaikan treenimatkoja on kertynyt kuudessa vuodessa yhdeksän, ja 2011-2012 hän vietti Kingstonissa puoli vuotta.

Meri-Tuuli on elänyt dancehallille vuodesta 2009, jolloin afrokuubalaiset tanssit jäivät ja dancehall otti ykkössijan. Lajiin hän oli tutustunut kunnolla vuonna 2005 asuessaan Kuubassa, missä hän treenasi afrokuubalaisia tansseja ammattilaistanssiryhmä Folklorico de Orientessa. Santiago de Cubassa asui tiivis jamaikalaisten opiskelijoiden yhteisö, joka sai Meri-Tuulin hurahtamaan dancehalliin täysin. Vuodet 2006-2009 Meri-Tuuli opetti pääosin reggaetonia ja salsaa, mutta vuonna 2009 Madridissa asuessaan dancehall alkoi vähitellen viedä voittoa kuubalaistansseista ja 2010 Meri-Tuuli lopetti työnsä Helsingin Yliopistolla ja ryhtyi kokopäiväiseksi tanssinopettajaksi. Bubblin’ Moves sai alkunsa Kisahallin treeniryhmästä ja Aleksanterin teatterin workshopeista, jotka vetivät alusta asti Puutyöhuoneen täyteen oppilaita. Vuonna 2011 Meri-Tuuli perusti oman tanssikoulun voidakseen omistautua täysin dancehallin opettamiseen, treenaamiseen ja jamaikalaisen tanssikulttuurin edistämiseen Suomessa.

Susanna Kajander (Bubblin’ Crew)

13233125_1086788848059482_2306151076489243403_n

Opettaa tunnit: Introduction to dancehall, jakso B.

Susanna, “Sussu”, “Zuzan Bubblin”, on Bubblin’ Crew’n alkuperäisjäsen, joka aloitti dancehallin harrastamisen vuonna 2009. Hän on käynyt kovan koulun ollen esiintymislavoilla aloittelijasta saakka. Hän nappasi autenttisen tyylin jujun varhaisessa vaiheessa, ja hioo taitojaan jatkuvasti. Treenimatkoja Jamaikalle on kertynyt seitsemän, ja kotimaassa hän käy kaikentasoisilla tunneilla Bubblin’ Movesilla sekä workshopeissa.

Sussulle on tärkeää dancehall-tanssissa sen tiukkuus, hallittu liike: kaikki lähtee keskivartalosta, josta voima säteilee sormenpäihin, varpaisiin ja päähän asti, muttei “roisku ulos”. Hän yrittää opettaessaan löytää sanoja kuvaamaan, miten kokee kunkin tanssin vartalossaan, ja näyttää oppilaille täysillä mallia. Erilaisten tunteiden ilmaisu tanssin kautta ja musiikin kokeminen sydänalassa antaa hänelle voimaa.
Sussua kiinnostaa dancehallin historia, ilmiöt, tyyli, sekä Jamaikan yhteiskunta ja kulttuuri. Hän on lukutoukka ja tarkkailija, joka hyödyntää havaintojaan crew’n esitysten suunnittelussa ja kirjoittaa e-kirjaa ja verkkokurssimateriaaleja sekä blogijuttuja Meri-Tuulin kanssa. Tiedonpalasia ropisee myös oppilaille tanssin lomassa.

 

Emma Toivoniemi (Bubblin’ Crew)

BB_9

Opettaa tunnit: Dancehall Moves keskitaso, Dancehall moves treeniryhmä

Emma aloitti hip hopilla vuonna 2006 ja se olikin hänen päälajinsa vuosia, kunnes vuonna 2010 dancehall kolahti kunnolla. Hän on treenannut Meri-Tuulin tunneilla siitä lähtien ja oli ryhmän Queens of Everything alkuperäisessä kokoonpanossa mukana. Ensimmäisen Jamaikan-reissun jälkeen intohimo dancehallia ja treenaamista kohtaan vain kasvoi, ja Emma pyydettiin mukaan myös Bubblin’ Crew’n riveihin. Treenattuaan kaksi vuotta molemmissa ryhmissä, Emma päätti keskittyä vain Bubblin’ Crewiin – edelleen kuitenkin päämääränään olla monipuolinen tanssija joka taitaa dancehallin kaikki tyylit! Tanssijana Emma on tunnettu erityisesti energiastaan.

DHQ Wilma Saartokoski (Queens of Everything, Bubblin’ Crew)

BB_12
.2:0.0.0.0.0.0.$end:0:$text40:0″>Opettaa tunnit: Dancehall queen style edistyneet

Suomen Dancehall Queen 2016 Wilma “Wili the Wild” aloitti Meri-Tuulin “Bubblin’ Breezes” dancehall-tunnit vuonna 2010, jolloin myös rakkaus lajiin syttyi, sen monipuolisuuden sekä mukaansatempaavuuden johdosta. Dancehallin jatkuva kehittyminen sekä ns. “säännöt” inspiroivat Wilmaa erityisesti. Wilma on tanssinut Queens of Everything-ryhmän riveissä sen perustamisesta (2011) lähtien ja on nyt myös Bubblin’ Crew’n tuore jäsen.

Wilmalle dancehallin opettamisessa tärkeää on dancehallin autenttisuuden säilyminen, energiaa unohtamatta. Wilma on osallistunut lähes jokaiseen jamaikalaisen dancehalltanssijan pitämään workshoppiin Suomessa. Kesällä hän oli opintomatkalla Jamaikalla, josta mukaan tarttuivat tämän hetken kovimmat tanssimuuvit!

Wilma on pirteä, aina täysillä tanssiin heittäytyvä ja taitaa dancehallin eri osa-alueet loistavasti. Harvoin tapaat Wilmaa vakavin naamoin, huumori ja iloisuus on tarttuvaa!

Pätkä Introduction to Dancehall-kurssin queen style-jakson lämmittelystä:
https://www.youtube.com/watch?v=BbzsbrBdySg

Wilman Introduction to dancehall moves-jakson Kick Out-treeniä:

https://youtu.be/2h4EUIfPs5U

BB_4-2
.2:0.0.0.0.0.0.$end:0:$text51:0″>Netta löysi dancehallista oman lajinsa jo heti ensimmäisellä kokeilulla vuonna 2009 ja on siitä lähtien treenannut dancehallia lajin parhaiden tanssijoiden opissa niin Suomessa kuin Jamaikallakin. Vuonna 2012 Netta kruunattiin Suomen viralliseksi Dancehall Queeniksi. Kesällä 2015 Netta osallistui Jamaikan kansainvälisiin Dancehall Queen-kisoihin Montego Bayssa (katso video!). Netta tanssii sekä koreografioi Queens of Everything -ryhmässä.

Netta on takuuvarmasti aina kärryillä uusimmista muuveista, biiseistä ja tempuista! Jos kaipaat rohkeutta ja itsevarmaa Dancehall Queen-asennetta, tältä mimmiltä voit oppia sitä.

Tsekkaa video Jamaikan International Dancehall Queen-skaboista: www.youtube.com/watch?v=y4jPa7fy8K8

Petra Kirsi (Queens of Everything)

BB_8

Opettaa tunnit: BOOTY!, polttaritunnit

Petra aloitti tanssin 12-vuotiaana Hot Club Liikuntakoulussa Lahdessa. Pohjalajina Petralla on monta vuotta treenattu showtanssi, jonka lisäksi hän on harrastanut myös jazzia ja erilaisia street tanssin fuusiolajeja. Pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen Petra etsi omalta tuntuvaa lajia ja koulua ja treenasi kaikissa suurimmissa tanssikouluissa Espoossa ja Helsingissä, kunnes vuonna 2010 kohdalle osui Meri-Tuulin dancehall tunti. Dancehall kolahti heti musiikin, tunnin hengen ja lajin liikekielen takia. Suomeen paluun jälkeen vuonna 2011 kaikki muut tanssilajit väistyivät dancehallin tieltä ja vuonna 2012 Petra pyydettiin Queens of Everything ryhmään. Dancehall-oppinsa Petra on saanut Bubblin’ Movesilta ja Jamaikan parhailta tanssijoilta sekä Suomessa, että kahdella Jamaikan matkalla vuosina 2013 ja 2015.

Sanna Yrjänheikki 

22095374_10155106992625028_320547022_o

Opettaa lyhytkurssin 6.11.-11.12.: Kehonhuolto: Pilates/Somatic Stretching/Jooga tanssijoille

Sanna on koulutettu Somatic Pilates ja Somatic Streching- ohjaaja, sekä opiskelee joogaohjaajaksi. Hän työskentelee freelance- tanssijana ja tanssinopettajana sekä kuuluu tanssikollektiivi Clevaan. Sanna tanssii pääasiassa hiphoppia ja housea. Tanssijan ammattinsa kautta Sanna ajautui somatiikan ja erityisesti pilateksen ja joogan pariin ja on harjoittanut molempia pitkään, mutta pilateksen uuden syvyyden hän löysi vasta vakavien polvi- ja olkapääleikkausten jälkeen. Fysioterapeuttinsa avulla hän syventyi pilatekseen kuntoutuksensa kautta mikä avasi hänelle täysin uuden maailman, sekä muutti hänen tapaansa liikkua, ajatella, hengittää ja ylipäätänsä olla. Monet loukkaantumiset ja sairastelut laittoivat Sannan pohtimaan elämäänsä uudelta kantilta ja on sen kautta myös kouluttautunut pääasiassa hyvinvointialoille.

12063907_10153579229016702_359873902_n

TERVETULOA TUNNEILLE! 

Emme valitettavasti ota enää uusia oppilaita syksylle 2017.

Kevään 2018 lukujärjestys on julkaistu, ilmoittautumiset tehdään suoraan opettajille, katso Lukujärjestys-sivu.

Lisätiedot kevään 2018 viikkotunneista:

Dancehall moves keskitaso & treeniryhmä: emma.toivoniemi@gmail.com

Introduction to dancehall: Jakso A: wilma.dancehall@gmail.com, Jakso B: sussudancehall@gmail.com

Dancehall queen style open level: nettatanssii@gmail.com

Dancehall queen style edistyneet: wilma.dancehall@gmail.com