Tammikuusta 2018 Bubblin’ Moves ei järjestä tällä hetkellä dancehallin viikkotunteja. Tunnit jatkuvat kuitenkin samojen opettajien johdolla maanantaisin ja keskiviikkoisin, ilmoittautuminen ja tiedustelut suoraan opettajilta. 

Ilmoitamme workshopeista täällä ja somekanavissamme.

Tsekkaa ajankohtaiset viikkotuntilukkarit Facebook-eventistä!

 

INTRODUCTION TO DANCEHALL: DANCEHALL-TANSSIJAN KÄSIKIRJA on julkaistu!

Introduction to Dancehall-opas kertoo sulle kaiken sen , mitä ei tanssitunnilla ehditä puhua, ja aika paljon enemmänkin! 69 sivuun on tiivistetty mielestäni oleellisin dancehallista tanssilajina sekä vinkit ja linkit.

Saat selkeän ja loogisen tietopaketin, jonka jälkeen ymmärrät Dancehall-tanssilajia ja kulttuuria. Myös edistyneemmille dancehall-tanssijoille on kirjasta varmasti tueksi treeniin: Eräs dancehall-opettaja juurikin kommentoi tämän olevan:”Selkein ja kattavin tietopaketti dancehallista, jota olen koskaan nähnyt”.

Dancehall ei ole vain tanssilaji ja musiikkigenre – se on kokonainen kulttuuri. Kun ymmärrät paremmin kulttuuria tanssin takana tai sen ympärillä paremmin sanoakseni, kehityt tanssissakin eri tavalla – tämän olen todistanut kahdentoista dancehall-vuoteni varrella lukemattomia kertoja! Elävinä todisteina pidän alunperin oppilaikseni tulleita tanssikouluni nykyisiä dancehall-valmentajia, opettajia, dancehall queeneja ja dancehall-tietäjiä, jotka ovat Suomen huippuja.

Kirjan hinta 26,90€

Tilaa kirja lähettämällä sähköpostia: merituuli.hirvonen@gmail.com

 

 

Bubblin’ Moves ei enää järjestä dancehallin viikkotunteja alkaen tammikuusta 2018. Bubblin’ Moves jatkaa toimintaansa keskittyen yksilö- ja pienryhmävalmennukseen, erikoiskursseihin, opettajankoulutukseen, workshopeihin ja verkko-opiskelumateriaaleihin. Tulevista kursseista ja tapahtumista näillä sivuilla ja somekanavissamme.

Dancehall (dancehall reggae) on jamaikalainen katutanssi- ja musiikkilaji, joka syntyi 70-80-lukujen taitteessa. 

Kyse oli alunperin ollut paikasta, “Hallista” (engl. hall), jossa tanssitaan, jossa on käynnissä bileet. Jo nimestäkin juontuu sen sosiaalinen, bileissä tapahtuvan tanssimisen luonne.

Lajin erikoisuus on sen todella nopea uusiutuminen, uusia tansseja tulee jatkuvasti ja hyvän dancehall-tanssijan on tunnettava niin lajin historia, foundation kuin uusimmat stepsit. Laji elää ja kehittyy edelleen pääosin Kingstonin kaduilla ja bileissä – Bubblin’ Movesin opettajat treenaavat aktiivisesti maailman parhaiden dancehall-tanssijoiden opissa Suomessa ja Jamaikalla.

Bubblin’ Moves toimii yhteistyössä DanceJa:n ja DanceJa-tanssikoulun kanssa edistääkseen dancehallin laadukasta opetusta Suomessa.

DANCEHALL QUEEN STYLE?

Dancehall queen style– tuntinimitys tulee Dancehall queen-kilpailuista, joissa naistanssijat, “Dancehall Queenit” ottavat toisistaan mittaa tanssimalla mitä mielikuvituksellisimmissa asuissa, rohkealla tyylillä. Tanssiin kuuluu itsevarma asenne, seksikäs liikekieli ja akrobaattiset elementit, mm. päälläseisonnat ja spagaatit. Tanssityylin juuria voit fiilistellä esim. tämän videon kautta, tai katsomalla legendaarisen Dancehall Queen-leffan! Modernimpaa tyylinäytettä lajista löytyy esimerkiksi tästä videosta.

DANCEHALL MOVES?

Dancehall moves-tuntinimitys kuvaa Bubblin’ Moves- tanssikoulussa sekä miesten että naisten tanssimaa dancehallia. Jamaikalla tanssijoista n. 90% on miehiä, niin ollen dancehall on lähtökohtaisesti siellä miesten tanssi, joka näkyy liikekielessä. Moves-tunneilla treenataan sekä old school/foundation-stepejä, että uusimpia moveja Kingstonista unohtamatta tanssin kulttuurisidonnaisuutta. Tyylinäyte old school-meiningistä tässä, ja modernimpaan menoon voit tutustua täällä. Lisää videoita alla olevien tuntikuvausten mukana.

Dancehall tekniikka:

Katsot jamaikalaisia tanssijoita, mutta MIKSI SE OMA TANSSI ei näytä samalta?  Hyväksi, ellei jopa loistavaksi dancehall-tanssijaksi tulemiseen tarvitaan:

Tekniikkaa
Treeniä
Malttia

Käydään läpi vartalon osittain tekniikkaa, asentoa, liikekieltä tämän hetken tärkeimpien movien kautta sekä kokeillaan mitä eriskummallisempia harjoituksia autenttisen liikekielen ja tekniikan löytymiseksi. Tekniikkatunti sopii jokaiselle tasoon katsomatta, ja sanoisin, että olisi lähes pakollinen jokaiselle, joka haluaa kehittyä dancehallissa ja ehkäistä loukkantumisia. 

Palautetta kesän tekniikkatunneista:

“Aloin vasta nyt oppia soveltamaan käytännössä sitä, mitä mulle on selitetty tanssitunneilla vuosia.”
“Keskivartalo! Käytä keskivartaloa!” Tätä kuulee tunneilla usein, mutta merkitys voi jäädä epäselväksi. Tekniikkatunnilla käydään yksityiskohtaisesti autenttista vartalonkäyttöä. Pitempäänkin tanssineet saa irti treeneistä, mutta tästä olisi paras aloittaa kaikkien. Parantaa huomattavasti tanssityyliä ja suojelee vammoilta ja kolotuksilta. Tunnilla on myös hauskaa, vaikkei riehuta kokoajan täysiä.”
“Pitäisi olla pakollinen kaikille harrastajille!”
“Toolboxista sai tosi hyviä työkaluja jatkoa varten, jotka helpottaa uusien movejen omaksumista oikeaoppisesti.”
“Oppi hahmottamaan miten perustekniikka-asiat toistuu aina uudelleen eri moveissa”
“Opin hahmottamaan omat haasteeni paremmin ja pystyn jatkossa keskittymään niihin. Kun kiinnitettiin huomiota turvalliseen tapaan liikkua ja vammoja välttäen niin uskallan tanssia jatkossa rohkeammin”
“Tämähän kirkasti ruumiin ja mielen tuntemaan ja ajattelemaan omaa tanssia uudesta näkökulmasta. Avasi aivojen lukkoja vuosienkin jälkeen”
“Opit säilyttämään oikean asennon erilaisissa moveissa. Tanssi näyttää autenttisemmalta. Oppii miettimäön ja analysoimaan uusia moveja jatkossakin (esim. erittelemään asentoa, käsiä, energiaa jne.)”
“Tekniikkakurssilla saa kokonaisvaltaisen kuvan lajista. Omaa oppimistani edisti se, että käytiin kehonosittain läpi, mistä tietty liike koostuu. Tulevaisuudessa osaan jakaa liikkeen osiin niin ), että lopputulos näyttää siltä miltä pitäisi.”
“Tosi hyödyllisiä olivat juuri dancehall-tanssijoille sopivat kehonhuoltoliikkeet. Nyt ei tarvitse mennä salille nostamaan 100kg, kun tietää tarkalleen ne lihakset, joita tarvitsee tukea ja kehittää”

GET THERE! -valmennus

Yksilö- ja pienryhmävalmennusta, joka toteutetaan kahden kuukauden mittaisena. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: info@bubblinmoves.com

Opettajankoulutus 

Lisää varmuutta opetukseesi, faktat kuntoon, henkilökohtaista ohjausta, tukea ja neuvoja kohtaamisiin opetustilanteissa. Pohditko, mitä kaikkea dancehall-opettajan pitää tietää lajista, mikä on sopiva autenttisuuden ja luovuuden suhde, mistä seurata uusia moveja?

Saat konkreettista apua tuntien suunnitteluun, koreografioiden rakentamiseen ja  opetussuunnitelman laatimiseen.

Koulutus toteutetaan kahden lauantain mittaisena. Ota yhteyttä: info@bubblinmoves.com jos kiinnostuit!


.2:0.0.0.0.0.0.$text0:0:$text12:0″>Meri-Tuuli Hirvonen “Bubblin’ Breezes” (Bubblin’ Crew)

BB_5

Bubblin’ Movesin perustaja ja omistaja. Bubblin’ Crew:n ja Queens of Everything-crewien perustaja.

Opettaa tunnit: Äitiyslomalla 1.12.2017-31.3.2018

Meri-Tuuli tunnetaan Suomessa lajin autenttisen tyylin puolestapuhujana, dancehall-kulttuuritietous kuuluu opetukseen tiiviisti. Opetuksessaan hän painottaa foundationin ja old skool-tanssien tärkeyttä autenttisen liikekielen löytämiseksi. Meri-Tuuli on opettanut useita lajia tällä hetkellä opettavia ja toivoo jatkossakin innostavansa lajin pariin oppilaita alkeista ammattilaisiin! Opetustyön ja tanssikoulun pyörittämisen lisäksi Meri-Tuuli kirjoittaa Introduction to Dancehall e-kirjaa, laatii verkkokursseja, tuo jamaikalaisia tanssijoita Suomeen, ja treenaa vuonna 2010 perustamansa crewin Bubblin’ Crew’n kanssa. Syksystä 2017 alkaen Meri-Tuuli tekee myös dancehall-aiheista väitöskirjaansa Helsingin yliopistolla. Väitöskirja kulkee työnimellä “Dancehall Made Me Do It”. Työn alla on myös sivusto www.welcometodancehall.fi, jonka tavoite on tarjota laadukasta dancehall-tietoutta ja vakiinnuttaa dancehallin asemaa katutanssilajina Suomessa.

Oppinsa Meri-Tuuli on saanut vuodesta 2010 Kingstonissa Jamaikalla, missä hän on treenannut säännöllisesti maailman parhaiden dancehall-tanssijoiden yksityisopissa (mm. Rifical Team, Elite Team, Latonya Style, Black Eagles, Shady Squad, Colo Colo, John Bling, Supreme Blazers, Shakespeare, Ovaload Skankaz, Mystic, BG Dancerz, Kimiko Versatile, Queen Latisha, Dance Xpressions, joitain mainitakseen). Tärkeimpänä tyylivaikuttajanaan ja opettajanaan Meri-Tuuli pitää Rifical Teamin Nicky Tricea, jonka kanssa hän on treenannut vuodesta 2010. Jamaikan treenimatkoja on kertynyt kuudessa vuodessa yhdeksän, ja 2011-2012 hän vietti Kingstonissa puoli vuotta.

Meri-Tuuli on elänyt dancehallille vuodesta 2009, jolloin afrokuubalaiset tanssit jäivät ja dancehall otti ykkössijan. Lajiin hän oli tutustunut kunnolla vuonna 2005 asuessaan Kuubassa, missä hän treenasi afrokuubalaisia tansseja ammattilaistanssiryhmä Folklorico de Orientessa. Santiago de Cubassa asui tiivis jamaikalaisten opiskelijoiden yhteisö, joka sai Meri-Tuulin hurahtamaan dancehalliin täysin. Vuodet 2006-2009 Meri-Tuuli opetti pääosin reggaetonia ja salsaa, mutta vuonna 2009 Madridissa asuessaan dancehall alkoi vähitellen viedä voittoa kuubalaistansseista ja 2010 Meri-Tuuli lopetti työnsä Helsingin Yliopistolla ja ryhtyi kokopäiväiseksi tanssinopettajaksi. Bubblin’ Moves sai alkunsa Kisahallin treeniryhmästä ja Aleksanterin teatterin workshopeista, jotka vetivät alusta asti Puutyöhuoneen täyteen oppilaita. Vuonna 2011 Meri-Tuuli perusti oman tanssikoulun voidakseen omistautua täysin dancehallin opettamiseen, treenaamiseen ja jamaikalaisen tanssikulttuurin edistämiseen Suomessa.

Susanna Kajander (Bubblin’ Crew)

13233125_1086788848059482_2306151076489243403_n

Opettaa tunnit: Introduction to dancehall, jakso B.

Susanna, “Sussu”, “Zuzan Bubblin”, on Bubblin’ Crew’n alkuperäisjäsen, joka aloitti dancehallin harrastamisen vuonna 2009. Hän on käynyt kovan koulun ollen esiintymislavoilla aloittelijasta saakka. Hän nappasi autenttisen tyylin jujun varhaisessa vaiheessa, ja hioo taitojaan jatkuvasti. Treenimatkoja Jamaikalle on kertynyt seitsemän, ja kotimaassa hän käy kaikentasoisilla tunneilla Bubblin’ Movesilla sekä workshopeissa.

Sussulle on tärkeää dancehall-tanssissa sen tiukkuus, hallittu liike: kaikki lähtee keskivartalosta, josta voima säteilee sormenpäihin, varpaisiin ja päähän asti, muttei “roisku ulos”. Hän yrittää opettaessaan löytää sanoja kuvaamaan, miten kokee kunkin tanssin vartalossaan, ja näyttää oppilaille täysillä mallia. Erilaisten tunteiden ilmaisu tanssin kautta ja musiikin kokeminen sydänalassa antaa hänelle voimaa.
Sussua kiinnostaa dancehallin historia, ilmiöt, tyyli, sekä Jamaikan yhteiskunta ja kulttuuri. Hän on lukutoukka ja tarkkailija, joka hyödyntää havaintojaan crew’n esitysten suunnittelussa ja kirjoittaa e-kirjaa ja verkkokurssimateriaaleja sekä blogijuttuja Meri-Tuulin kanssa. Tiedonpalasia ropisee myös oppilaille tanssin lomassa.

 

Emma Toivoniemi (Bubblin’ Crew)

BB_9

Opettaa tunnit: Dancehall Moves keskitaso, Dancehall moves treeniryhmä

Emma aloitti hip hopilla vuonna 2006 ja se olikin hänen päälajinsa vuosia, kunnes vuonna 2010 dancehall kolahti kunnolla. Hän on treenannut Meri-Tuulin tunneilla siitä lähtien ja oli ryhmän Queens of Everything alkuperäisessä kokoonpanossa mukana. Ensimmäisen Jamaikan-reissun jälkeen intohimo dancehallia ja treenaamista kohtaan vain kasvoi, ja Emma pyydettiin mukaan myös Bubblin’ Crew’n riveihin. Treenattuaan kaksi vuotta molemmissa ryhmissä, Emma päätti keskittyä vain Bubblin’ Crewiin – edelleen kuitenkin päämääränään olla monipuolinen tanssija joka taitaa dancehallin kaikki tyylit! Tanssijana Emma on tunnettu erityisesti energiastaan.

DHQ Wilma Saartokoski (Queens of Everything, Bubblin’ Crew)

BB_12
.2:0.0.0.0.0.0.$end:0:$text40:0″>Opettaa tunnit: Dancehall queen style edistyneet

Suomen Dancehall Queen 2016 Wilma “Wili the Wild” aloitti Meri-Tuulin “Bubblin’ Breezes” dancehall-tunnit vuonna 2010, jolloin myös rakkaus lajiin syttyi, sen monipuolisuuden sekä mukaansatempaavuuden johdosta. Dancehallin jatkuva kehittyminen sekä ns. “säännöt” inspiroivat Wilmaa erityisesti. Wilma on tanssinut Queens of Everything-ryhmän riveissä sen perustamisesta (2011) lähtien ja on nyt myös Bubblin’ Crew’n tuore jäsen.

Wilmalle dancehallin opettamisessa tärkeää on dancehallin autenttisuuden säilyminen, energiaa unohtamatta. Wilma on osallistunut lähes jokaiseen jamaikalaisen dancehalltanssijan pitämään workshoppiin Suomessa. Kesällä hän oli opintomatkalla Jamaikalla, josta mukaan tarttuivat tämän hetken kovimmat tanssimuuvit!

Wilma on pirteä, aina täysillä tanssiin heittäytyvä ja taitaa dancehallin eri osa-alueet loistavasti. Harvoin tapaat Wilmaa vakavin naamoin, huumori ja iloisuus on tarttuvaa!

Pätkä Introduction to Dancehall-kurssin queen style-jakson lämmittelystä:
https://www.youtube.com/watch?v=BbzsbrBdySg

Wilman Introduction to dancehall moves-jakson Kick Out-treeniä:

https://youtu.be/2h4EUIfPs5U

BB_4-2
.2:0.0.0.0.0.0.$end:0:$text51:0″>Netta löysi dancehallista oman lajinsa jo heti ensimmäisellä kokeilulla vuonna 2009 ja on siitä lähtien treenannut dancehallia lajin parhaiden tanssijoiden opissa niin Suomessa kuin Jamaikallakin. Vuonna 2012 Netta kruunattiin Suomen viralliseksi Dancehall Queeniksi. Kesällä 2015 Netta osallistui Jamaikan kansainvälisiin Dancehall Queen-kisoihin Montego Bayssa (katso video!). Netta tanssii sekä koreografioi Queens of Everything -ryhmässä.

Netta on takuuvarmasti aina kärryillä uusimmista muuveista, biiseistä ja tempuista! Jos kaipaat rohkeutta ja itsevarmaa Dancehall Queen-asennetta, tältä mimmiltä voit oppia sitä.

Tsekkaa video Jamaikan International Dancehall Queen-skaboista: www.youtube.com/watch?v=y4jPa7fy8K8

Petra Kirsi (Queens of Everything)

BB_8

Opettaa tunnit: BOOTY!, polttaritunnit

Petra aloitti tanssin 12-vuotiaana Hot Club Liikuntakoulussa Lahdessa. Pohjalajina Petralla on monta vuotta treenattu showtanssi, jonka lisäksi hän on harrastanut myös jazzia ja erilaisia street tanssin fuusiolajeja. Pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen Petra etsi omalta tuntuvaa lajia ja koulua ja treenasi kaikissa suurimmissa tanssikouluissa Espoossa ja Helsingissä, kunnes vuonna 2010 kohdalle osui Meri-Tuulin dancehall tunti. Dancehall kolahti heti musiikin, tunnin hengen ja lajin liikekielen takia. Suomeen paluun jälkeen vuonna 2011 kaikki muut tanssilajit väistyivät dancehallin tieltä ja vuonna 2012 Petra pyydettiin Queens of Everything ryhmään. Dancehall-oppinsa Petra on saanut Bubblin’ Movesilta ja Jamaikan parhailta tanssijoilta sekä Suomessa, että kahdella Jamaikan matkalla vuosina 2013 ja 2015.

Sanna Yrjänheikki 

22095374_10155106992625028_320547022_o

Opettaa lyhytkurssin 6.11.-11.12.: Kehonhuolto: Pilates/Somatic Stretching/Jooga tanssijoille

Sanna on koulutettu Somatic Pilates ja Somatic Streching- ohjaaja, sekä opiskelee joogaohjaajaksi. Hän työskentelee freelance- tanssijana ja tanssinopettajana sekä kuuluu tanssikollektiivi Clevaan. Sanna tanssii pääasiassa hiphoppia ja housea. Tanssijan ammattinsa kautta Sanna ajautui somatiikan ja erityisesti pilateksen ja joogan pariin ja on harjoittanut molempia pitkään, mutta pilateksen uuden syvyyden hän löysi vasta vakavien polvi- ja olkapääleikkausten jälkeen. Fysioterapeuttinsa avulla hän syventyi pilatekseen kuntoutuksensa kautta mikä avasi hänelle täysin uuden maailman, sekä muutti hänen tapaansa liikkua, ajatella, hengittää ja ylipäätänsä olla. Monet loukkaantumiset ja sairastelut laittoivat Sannan pohtimaan elämäänsä uudelta kantilta ja on sen kautta myös kouluttautunut pääasiassa hyvinvointialoille.

12063907_10153579229016702_359873902_n

TERVETULOA TUNNEILLE!